25 marraskuuta 2012

Siivoustaistelu - paripeli

Vihdoin ja viimein koitti odotettu viikonloppu, jolle ei ollut muita suunnitelmia kuin että saisimme viettää sen kahdestaan. Ainoa pakollinen juttu oli kodin siivoaminen. Noh, meillä kun kumpikaan ei järin innoissaan hihku siivoamisen perään - ja se on enemmänkin pakollinen paha - halusin saada homman hoidettua nopeasti alta ja päästä viettämään laatuaikaa. Mietin pitkin perjantaita ideoita miten saisin toteutettua siivouksen tehokkaasti, nopeasti ja ennen kaikkea hauskasti. Mieleeni tuli tehdä siivouksesta peli, joka innostaisi työntouhuun heti aamusta. Niinpä aloin myöhään perjantai-iltana askartelemaan peliä. Aamupalan jälkeen yllätin mieheni siivouspelillä, jossa panoksena oli voittajan omavalintainen deitti-ilta!


Ennen pelin aloittamista kumpikin merkkasivat vuorotellen pelialustan alaosassa oleviin papereihin haluamansa deitit. Tämän jälkeen laput suljettiin, ettei kumpikaan voinut kurkkia toisen ja jotta jännitys säilyisi ihan pelin loppuun asti.Pelialustalla on lueteltuna kaikki päivän tehtävät ja niistä saatavat pisteet. Tehtävät yritin pisteyttää sen mukaan kuinka kauan työ vie aikaa, näin tehtävät olisivat tasapuolisia. Suoritettujen tehtävien merkkaamiseen otin pieniä post-it -lappuja käyttöön, jotta jo taululle mentäessä näkisi, kuinka paljon toinen on tehnyt ja saisi siitä lisäpuhtia.

Tällä kertaa mies nappasi voiton ja tappio oli karvas!! Hänen lapustaan paljastui ravintolaillallinen, näin myös loppuvapaapäivän suunnitelma sai helpon ratkaisun. :)

Nyt sain innostuksen pelien suunnitteluun, koska tällänen lisä toimi niin hyvin ainakin meillä. :) Mielessä pyörii jo uusia ideoita, täytyy vaan malttaa, ettei miehen päänmenoks keksi yhtäkkiä liikaa. Sehän kun tietäisi ahdistusta ;D

♡ Vilhelmiina

2 kommenttia:

  1. Hei ihan loistava idea! :D Tänään taas juuri meillä riideltiin siivoamisen takia. :/ Mutta ensi kerralla kokeilen tätä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu meillä siivoaminen on ainanen murheenkryyni! :D mutta tää kyllä autto sillä hetkellä ja edelleen meillä on siivouslista seinällä, minne merkataan tehdyt työt. Kesäkuussa sitten lasketaan ja katsotaan "tulosta". :D

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡