21 heinäkuuta 2013

♡ Cake Pops


Nyt lentelee hieman erilaiset rakkausperhoset, takana aivan ihana viikonloppu, täynnä ystävyyttä. ♡ Perjantaina pohdiskelin kuinka yllättäisin ystäviäni, ja eipä mieleeni oikein muuta tullut kun rakastamani kakkutikkarit. Niin helppoa, nopeaa ja suloista! :)

Sain toivomuksen tehdä cake pops tutoriaalin. Joten nyt olisi yritystä sen suhteen! :)



Suklaa cake pops tikkarit - n. 10 kpl

5 dl kuivakakkua
80g philadelphia tuorejuustoa
4 rkl (kukkurallista sellaista) Nutellaa tai muuta suklaalevitettä
50g sulatettua suklaa, Fazerin vaaleamaitosuklaa
2 rkl suklaa rouhe

200g suklaata kuorrutukseen
10 kpl paperipillejä/muita tikkuja 

Ensiksi sulatetaan suklaa. Kuivakakku murennetaan pieneksi ja mukaan sekoitetaan tuorejuusto, sulatettu suklaa, nutella ja rouhittu suklaa. Nutellan kanssa kannattaa olla varovainen, koska sen käytettävä määrä riippuu vallan kuivakakun kuivuudesta. Itse olen laittanut nutellaa sen mukaan miltä cake pops taikinan tekstuuri tuntuu. Taikina on hyvää muotoiltavaksi silloin kun siitä voi pyöritellä palloja, itse tykkään jättää taikinan melko pehmeäksi, koska silloin se sulaa suuhun.

Sulata suklaa kuorrutukseen. Pyörittele kakkumassasta tiivis pallo, dippaa pillin pää suklaaseen ja sitten työnnä dipattu pillinpää pallon sisälle. Asettele tikkari alustan päälle ja laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Toista tätä sen kymmenen kertaa. ;) Sitten ota jääkaapista jähmettyneet tikkarit ja kasta päät sulaan suklaaseen. Itse kastamisen jälkeen hieman ravistelen/heiluttelen popsia, näin liika suklaa tippuu pois ja popsin pinnasta tulee kauniimpi, ilman valumia. Jos haluat, että popsien muoto on kauniin pyöreä, niin asettele tikkarit kuivumaan styroksiin pystyasentoon upotettuna jääkaappin, tai muuhun vastaavaan, jossa ne olisivat erillään.

Sydän popsit: Ensiksi yritin muotoilla massasta sydämiä, mutta massan ollessa hieman liian pehmeä (ahneuksissa laitettu liikaa nutellaa), jouduin taputtelemaan taikinasta levyn, josta pienellä sydänmuotilla nappasin sydänkuvioita. Tämän jälkeen sivelin yhden sydämen pintaan sulaa suklaata, laitoin pillin sen pinnalle ja lisäsin päälle toisen sydänkuvion kanneksi, pientä painelua. Sitten laitoin sydämet jähmettymään tasaiselle alustalla jääkaappiin. Kun suklaa oli jähmettynyt n. 15min, dippasin sydämet sulaan suklaaseen, koristelin marenki murskalla ja laitoin jähmettymään styroksille jääkaappiin. Tässä kohtaa muutama valahti onnellisesti alustalle lepäilemään, mutta onneksi pari sydäntä myös onnistui, osa vaaka-asennossa. Ensi kerralla jähmetän kaikki sydänten pinnat makuulteen. Tekevä oppii! :D

Kissa popsit: Kissan päät muotoilin suoraan pallomuodosta. Nypin pallosta pienet korvat ja laitoin jähmettymään styroksille pystyasentoon.

Popseja on niiiiiiiiin kiva tehdä!!! Love it!!



Tervetuloa lukijoiksi LittleB ja Tiiamariia

Suloista sunnuntaita!! :)

♡ Vilhelmiina

17 kommenttia:

  1. Jahhas. No mä nyt erinnäisistä syistä en suostu tätä postausta lukemaan... :'(. Sniffelis. Kyllä olisi maistunut!!!

    Mutta sitten pinknikillä ehkä sä syötät mulle cakepopseja ??? :D:D

    hihihihihhi!!

    Halit muru!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D:D Siitä voi syyttää vaan ja ainoastaan meidän kaikkien lahoja latvoja! ;) Tuon ens kerralla sulle korillisen popseja!! ♡ Halipusut!! ♡

      Poista
  2. voi nam kun näyttää hyvältä :3 näitä on ihan pakko kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa, kun ovat vielä niiin helppo tehdä! :) Ja hyviä!!! :)

      Poista
  3. Oi nam, ihania herkkuja :-) Varmasti ilahdutti ystäviäsi ja minulla herahti vesi kielelle.

    Oikein hyvää alkanutta viikkoa! Me kärvistelemme täällä yli +30 asteen helteissä, puh huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja täällä on taaskin koko päivän satanu vettä!!!! MUR!!! Mutta huhhuh, on teilläkin kyllä aikamoiset etelän fiilikset siellä! :0 Ihanaa viikkoa teillekin!! :) ♡ Ystävät ilahtuivat vaikka eivät ihan kaikki niitä saaneetkaan, kun palasin reissultani olikin mies onnellisesti syönyt jäljelle jääneet, joten yksi syntymäpäiviään viettänyt ystäväni ei omaansa saanut...pitää ens kerralla laittaa isot kieltolaput ja varashälyttimet!! ;D

      Poista
  4. Ihanat, soma, suloiset popsit <3 Ja YSTÄVYYS <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ne myös maistui hyvälle, tajusin myöhemmin etten maistanu itse yhtäkään! :D Ystävät on parhautta elämässä ♡ ♡

      Poista
  5. NAM NAM! Nyt täytyy tunnustaa, etten ole koskaan maistanut cakepopseja. Ne on niin söpöjä ja montakertaa on tehnyt mieli kokeilla niiden vamistamista, mutta asiasta enempää tietämättä, olen luullut että se on tosi vaikeaa. Näköjään ei ole, joten testiin lähitulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ensimmäisten kohdalla ajattelin et aivan liian vaikeeta, mitä samaa ajattelen nyt macaroneista.. :) Mut popsit on kyllä superhelppoja tehdä ja helposti näitä muunteleekin!! :)

      Poista
  6. Näyttää tosi hyvälle! En ole vielä itse saanut aikaiseksi kokeilla, vaikka monet näitä ylistää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mä ainakin ylistän hirmu huudolla! :D Niin helppoa ja superhyviä! :) Kannattaa kyllä kokeilla, noiden teko kyllä yllättää! :)

      Poista
  7. Tosi kiva idea tuo, että ottaa kuvioita muotilla. Itse oon vain pyöreitä pallukoita tehnyt. Pakko testata! :) :)

    VastaaPoista
  8. Nams kun on herkullisen näköisiä ja kauniita kuvia!!

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana blogi! Sai onnen tunteen syttymään jopa tälläisen kyynisen sinkkublogin kirjoittajan rinnan alle :) Jään seurailemaan!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡