17 helmikuuta 2013

Miesystävällisempää deittailua?

Ystävänpäivä toi paljon ystäväpiirissä keskustelua. Kuinka me koemme päivän ja kuinka taas miehemme kokevat sen. Päälimmäisenä fiiliksenä naisnäkökulmasta oli ystävänpäivän ihanuus ja tärkeys. Itse koen, että se symboloi ja toimii meille muistutuksena pysähtyä arvostamaan ystäviä ja läheisiä. Pakko myöntää kyllä sekin, että onhan tuo kaupallisuuskin tehtävänsä tehnyt. Miesten fiilikset ystävänpäivään tuntuivat olevan vaihtelevia, silkasta turhuudesta ihan kivaan. Selvää kuitenkin on se, että koemme tämänkin asian melko erilailla. Toki en yleistä! :)

Minut pysäytti erään ystäväni lausahdus, ettei hän voisi ikinä markkinoida miehelleen yhteistä illanviettoa sanoilla deitti tai treffit. Idea saisi täystyrmäyksen jo esittely vaiheessa. Aloin maistelemaan tätä ja tottahan se on. Jos suunnittelee yhteistä iltaa "deittien" muodossa on varmasti monien miesten kohdalla tärkeää se kuinka asian esittää. Ehkäpä jopa se ettei sitä tuo mitenkään erityisemmin edes esille. Jos itse rakastaa järjestää deittejä ja touhuta yksityiskohtien kanssa, niin sen voisi yrittää tehdä mies ystävällisemmin. Mutta mitä on miesystävällinen deittailu? Jos mietin omalta kohdaltani tätä, niin maailmamme ovat täysin vastakohtia, siinä mitä koemme "ihanaksi". Mikä itselleni on ihanaa: pastellivärit, glitteri, pitsi ja kaikki vähänkään blingbling, saavat ne mieheni voimaan pahoin. Häntä puhuttelee pelkistetyt asiat ja luonnonvärit. En kuitenkaan voi uskoa, etteikö miehet ihan yhtälailla rakastaisi hemmottelua ja sitä tunnetta, että jotain on tehty vain heitä varten, toki se varmasti on helpompi ottaa vastaa omissa kääreissä kun yltiö söpöyttä kirkuvassa paketissa.

Aloin pohtimaan tätä asiaa myös oman parisuhteeni kautta. Olen alusta asti tehnyt pieniä yllätyksiä, lahjoja ja piristyksiä. Mieheni on siis tottunut alusta asti touhuamiseeni. Tottakai suhteen alussa teot ovat pienempiä ja varovaisempia, koska toista vielä opettelee tuntemaan. Vuosien jälkeen uskaltaa jo hieman revitellä sietokyvyn rajoilla, mikä miehessäni lähinnä herättää huvitusta. Yritän kyllä aina ajatella, ettei piristykseni olisi överi söpöjä, mutta en aina ihan onnistu siinä. Tarkoitukseni kuitenkin on tuoda miehelleni hyvä mieli, ja ymmärrän ettei vaaleanpunainen paita glitteri tekstillä tekisi sitä. (ehkä 10 vuoden päästä sitten... ;)

Usein uusiin asiohin me kaikki vaadimme totuttelua, varsinkin jos tämä uusi juttu on oman mukavuusalueen ulkopuolella. Kannustin ystävääni lähtemään liikkeelle pienesti, ja sitten pikku hiljaa ajan saatossa aina lisää jotain extraa. On mahdotonta pakottaa ketään tykkäämään jostain joka vaan ei tunnu omalta, ja pahimmillaan sillä löytää itsensä pahemmastakin sopasta. Kun malttaa lähteä liikkeelle ihan pienestä voi asian maistelu tehdä tepposensa, ja mies muuttaa ajatteluaan, tai vaikka ei ajatteluakaan, niin tottumustaan! ;D
Resepti miesystävälliseen deittailuun :

* Aloita pienillä kivoilla jutuilla, ja katso kuinka rakkaasi reagoi. Jos viesti on positiivista voit seuraavaan kertaan taas ottaa pienen askeleen.
* Anna miehellesi valta päätää päivästä ja ota itse se deittifiiliksellä vastaan. Voit varata mukaan ylläriskumpan tai mitä vaan pientä hauskaa! Rautakaupan pihassa lasilliset kuohuvaa on varmasti ikimuistoista. ;)
* Mieti deittejä miehesi kautta, mistä hän innostuu ja mikä häntä kiinnostaa? Ota vastaan hänen innostuksena omaan juttuun ja tuo mukanasi pieni lisä siihen, joka innostaa sinua seuraamaan. Esimerkiksi pieni lista, jonne ruksitaan pelintapahtumia ja niistä saa itselle ja toiselle jotain. Esim suukkoja, omaa aikaa, drinkkejä, mitä ikinä teille sopii. Tai vaikka mökkireissulla rakkausteksti sahanpuruihin ;)  
* Ole luova, mutta karsi kaikki ylimääräinen söpöily/koristeet pois kun järjestät yhteistä kivaa.
* Luo tunnelmaa, viemättä sitä yli. Hyvä tunnelma ei koostu kynttilöiden määrästä tai ravintolan hienoudesta. Koen, että vain itse voi vaikuttaa tunnelmaan joka toiselle välittyy, olla huomioiva, rakastava ja läsnä. Kauppareissukin voi olla maailman paras kokemus, jos kumpikin ovat samalla hyvällä fiiliksellä jutussa mukana. Tunnelma ei ole itsestäänselvyys kiireen ja stressin maailmassa. Itse voin vaikuttaa ja tartuttaa hyvää oloa rakkaaseeni. Tärkeintä on tunnelma meidän kahden välillä.
* Osoita rakkautta, mutta älä liian suureellisesti. Toki tässäkin on eroja aina parisuhteissa, kenelle mikäkin on suureellista. :) Serenadi tai torvisoittokunta voi olla sitä, mutta vain jokainen omassa parisuhteessaan tietää mikä on heille istuvaa.

Onko sinulla lisää ideoita miesystävällisempään deittailuun?

Toivottavasti pidit huumorin mukanasi koko tekstini ajan ja luit pieni pilke silmäkulmassa. ;) Tarkoitukseni ei ole yleistää, eikä varsinkaan pitää miehiä kädestä syötettävinä. Mutta uskon silti siihen, että jos toiselle haluaa avata omaa maailmaansa, pitää se tehdä! Ja mitenkäs sen paremmin tekisi kuin pienin askelin ja rakkaudella.


­­
Suloista sunnuntaita! ♡

♡ Vilhelmiina

2 kommenttia:

  1. Onhan se ainakin meillä niin, että ihania hetkiä on, mutta ne kestää niin lyhyen aikaa, ettei niistä ehdi edes nauttia, kun tulee jo suuttumus, et tässäkö se taas oli??? :D Mutta onhan se itsestäkin kiinni, millä asenteella asioihin suhtautuu... joskus vaatimattomammatkin asiat pitää nähdä romanttisien lasien läpi, niin niistä saa enemmän irti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäis vaan osata nauttia aina kaikista hetkistä niin paljon ku mahollista, mutta ei sitä asennetta aina saa kaivettua vaikka yrittäisi. Arjen pienet jutut ne parhaita on. Ja aivan kuten sanoit, että muistais pitää ne vaaleanpunaiset lasit päässä useammin ja niissä pienissäkin hetkissä. ♡

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡