15 huhtikuuta 2013

Sutinaa petiin pelilaudalta


Vihdoin viikonloppuna sain peliprojektini valmiiksi. Muutama vuosi sitten tein illanistujaisiin drinkkailupelin, jossa oli tehtäviä ja kysymyksiä. Nautin niin pelin suunnittelusta, että oli pakko tehdä yksi  kaksinkeskiseen pelailuunkin.

Tarvikkeet pelilaudan tekemiseen:

4 arkkia eriväristä tulostuspaperia / tai muuta paperia
1 laminointi kalvo & laminointikone
Tussi
Liimaa

Ensiksi tehdään taulukko tietokoneella (helpoiten onnistuu wordilla). Ruudukon voi toki piirtää käsin. Tästä saa ahkeruus pisteitä! ;) Taulukko tulostetaan kaikille neljälle paperille. Sitten valitaan minkä värinen taulukko on pohjana. Tämän jälkeen valitaan muista väripapereista aihealueet, jotka haluaa pohjalle siirrettäväksi. Itse valitsin: yllätykset, vaate pois ja hieronta ruudut. Pelilaudan monivärisyys on makuasia, pelilaudan voi toki pitää yksinkertaisenakin. Leikkasin muista papereista ruudut ja liimasin ne pohjanpaperin päälle. Sitten piirsin lahjapaketit yllätysruutuihin, ja muut yksityiskohdat pelilaudalle. Tämän jälkeen oli enää laminointi. Paperi laitetaan laminointi kalvon väliin ja sujautetaan laminointikoneen lävitse. Laminoin pelin siksi, että se olisi kestävä eikä ihan heti ruttaantuisi. Se on myös vedenkestävä, joten ei haittaa vaikka sen päälle tippuisi juomaa tai hierontaöljyä.

Kotiin varattavat tarvikkeet: kermavaahto, hierontaöljy, kyniä ja paperia.

Pelin kulku:

Pelailuun tarvitaan siis pelilauta, pelinappulat, noppa ja jokin keino mitata aikaa. Pelin idea on hyvin yksinkertainen, noppa näyttää montako ruutua edetään ja sitten suoritetaan ruudun osoittama tehtävä, onnistuneesta tehtävästä saa pisteen. Pisteet kirjataan ylös paperille.

Pelinappuloina voi käyttää mitä vaan, meillä on kivi ja koristetimantti.

Koska peli on pieni (A4) niin ajattelin, että olisi järkevää edetä nopalla maksimissaan 3 ruutua, eli silloin 4 = 2, 5 = 1 ja 6 = 3. (mun logiikalla ;) Jos noppaa ei ole, voisi ajatella, että suoritetusta tehtävästä pääsee etenemään kaksi ja epäonnistuneesta tehtävästä yhden ruudun. Tehtävien tekoa vaikeuttaa aika, meillä aikaa mittaa tiimalasi ( sen tyhjeneminen vie 1 minuutin ) tämä kannattaa kaksin- tai kolminkertaistaa, koska minuutti on todella lyhyt. Syy miksi pelissä mitataan aikaa on se, että näin voidaan saada eri lopputulos pelille, mahdollisesti. Pitäähän pelillä olla aina voittaja (ainakin kaikissa mitä mä suostun pelaamaan!! ;) Palkinto sovitaan ennen pelin aloittamista, panokset ensin kehiin ja sitten kohti päämäärää!

Muutamien ruutujen avaukset:

Lahjapaketti tarkoittaa yllätystä. Vastapelaajan on yllätettävä kilpakumppaninsa ruudun mukaisesti. Ensimmäinen yllätys on vapaavalintainen. Muissa yllätyksissä tehtävä löytyy paketin alta. Yllätä drinkillä - kumppanisi taikoo ajan puitteissa sinulle mieleisensä drinkin. (pika vinkkinä: vesi ;)

Hieronta ruudut, näihin on hyvä varata hierontaöljyä, koska näin hieronta vaikkakin lyhyt sellainen tuntuu paremmalta. Jos pelaajat haluavat voi sopia hieronta ruutujen keston pitemmäksi, koska minuutin niskahieronnassa ei öljyn lisäksi paljoa ehdi tehdä.

Tehtävien ajan voi mitoittaa pelin lomassa, hieronta on ihana jos se kestäisi pidempään, kun taas esimerkiksi 20 suudelmaa eri kohtiin kehoa riittää minuutti. Kermavaahtoa vartalolta asettaa haasteensa, koska ensin on haettava jääkaapista kermavaahto, sitten pursotettava ja vielä nuolaistava. Tai kuinka paljon rakas ehtiikään minuutin aikana kehua ja ylistää!! ;) Ja näihin tehtäviin aika on juuri se joka luo hauskuutta ja säpinää! Siinä oli pelin idea kokonaisuudessaan. Ei musta kyllä ohjeiden laatijaa ainakaan tule! :D


Mainiota maanantaita kaikille ihanille!

♡ Vilhelmiina

6 kommenttia:

 1. Kiva idea! Muuntautuisi helposti sellaiseksi kuin itse haluaa. Minä en sylitanssia tanssisi, mutta sitäkin enemmän voisin lisätä keskusteluruutuja. Vaikka ei laminointikonetta kotoa löydy, niin paperinen pelilauta varmasti ajaa asiansa. :) Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♡ Juu todella helppo muuntaa (keksiä omia ruutuja) ja kun tallentaa tiedoston koneelle, niin äkkiäkös sitä fiksailee ja tulostelee uusia pelejä, vaikka keskusteluunkin omansa. :) Ja paperinen ajaa asiansa täysin!! :) Tykkään vaan niin näperrellä, ettei meinaa askarteluille tulla loppua kun alkuun pääsee!! :D Ihanaa iltaa sinullekin! :)

   Poista
 2. hihihHIHIeheh!

  Sä oot oikeesti niin reipas, kun jaksat askarrella näitä juttuja!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä energiaa aina askarteluun riittää, mutta että imurointi tai ikkunoiden pesu, ehei!! :D:D ♡

   Poista
 3. Vastaukset
  1. :D hahah!! Kyllä!! Mieskin aluksi "hieman" huvittui kun esittelin luomuksen! ;D

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡