07 tammikuuta 2013

TeeSeItse - hauskat pöytätabletit

Tämä idea on lähtöisin muutaman vuoden takaiselta ulkomaanmatkalta. Eräässä pienessä kodikkaassa ravintolassa lapsille annettiin paperiset pöytätabletit ja kynä. Tableteissa luki: Piirrä henkilö, joka istuu vastapäätäsi. Lapset olivat niin innoissaan, ja myös vanhemmat olivat tyytyväisinä, kun lapset saivat itselleen mukavaa puuhaa. Kieltämättä olisin itsekin halunnut saada tuollaisen tabletin. Vaikka kuinka ollaan aikuisia, niin tuollainen hassuttelu piristää! :)

Olen aina ajatellut, että haluisin tämän idean ottaa käyttöön kun olisimme ystäviemme kanssa isolla porukalla viettämässä iltaa kokkaillen. Yksi ajatus on myös ollut, että haluisin tälläisen häihin alkuohjelmaksi. Näin jokainen osallistuja tulisi ikuistettua! ;) Päätin kuitenkin kokeilla tätä kotona, ja kenelles muulle kuin rakkaalle avomiehelleni.

Innostuin sitten eilen aamulla kun oli aikaa, ja puuhasin muutaman variaation. ;)
Tabletti 1

Ensimmäisen tabletin tein pelkästään erilaisista pahveista ja papereista. Piirrosalustana toimii mustapahvi, jolle kirjoitin yläkulmaan: Luonnostele rakkaasi, edessäsi...Valkoinen tussi odottelee käyttöä haarukan vieressä. Pahvin taustalle liitin neljä erilaista paperia ja sitten kiinnitin pahvin paperiruudukon päälle. Mustaan pahviin soveltuu piirtämiseen myös liitutussit.

Tabletti 2

Toiseen tablettiin käytin kouluajoilta mieleen jäänyttä Pop Up -tekniikkaa, joka perustuu siihen, että jokin muoto nousee paperista. Pohjana on tavallinen tulostuspaperi, ja sen alle liitetty tapetin palanen. Pop Up:ia tehtäessä on hyvä olla terävä mattoveitsi/kirurginveitsi, koska mitä tylsempi työväline sen todennäköisemmin lentelee joitain muuta kun perhosia suusta. Nostin paperista kaksi pientä puuta, joiden välissä on kyltti. Tekniikka on helppo, ja kokeilemalla löytyy oma tapa tehdä. Tärkeintä vain on muistaa jättää nostettavasta osasta muutamasta kohtaa kiinni aluspaperiin. Kylttiin kirjoitin: Piirrä minut ↑ (ja nuoli osoittamaan ylöspäin). ;)
Tabletti 3

Kehys -tabletin tein varmasti kaikista vaikeimman kautta, tämä olisi helpompi tehdä toisin kuin mitä itse tein. ;) Mutta näin siis sen väsäsin: otin kotona olevasta valokuvakehyksestä kuvan, jonka muokkasin mustavalkoiseksi. Käytössäni ei ole kuin Picasa, joten tulostin kehyksen sellaisenaan ensin. Sitten leikkasin kehyksen irti paperista, samoin keskiosan tyhjäksi. Ongelmani siis oli tuo keskiosa kehyksestä, jota en Picasalla saanut muokattua valkoiseksi...opettelua. Sitten tulostin paperin, jolle laitoin yläkulmaan tekstin: Piirrä rakkaasi kehyksen sisään. Sitten liitin leikatun kehyksen tekstipaperiin ja kopion siitä yhtenäisen kopiokoneella. Huh! Aika säätämistä! :D Lopputulos kuitenkin ihan kiva. :)

Tabletti 4

Koko mustan tabletin pohjana on pahvi, josta Pop Up -tekniikalla on nostettu ylös sydän kyltti. Paksumpaa pahvia käyttäessä korostuu hyvä veitsi, koska muuten jälki on repivää. Kirjoitin kylttiin: Piirrä kultasi vastapäätä! Valkoisella tussilla tulee hauskaa jälkeä mustaan pahviin ja saa kivaa kontrastia.
Leikkaa paperista kuvio ja nosta se ylös. Pop Up!

Laitoin eilen kaksi tablettia pöytään, yhden kummankin paikalle (+ kynät). Olin niin innoissani asiasta, että halusin heti saada reaktion asialle. Taiteilimme ennen ruokailua, ja se oli niin piristävää!! Mieheni aina sanoo, ettei osaa piirtää tikku-ukkoa kummempaa, mutta oli hauskaa kun hän heittäytyi täysin tähän hassutteluun ;) Piirsimme vielä hetken myöhemmin uudet kuvat, koska ensimmäisille kuville naurettiin katketaksemme! Tai ehkä eniten sille, että näytän avomiehen piirustuksessa enemmän hevilaulaja äijälle kuin itselleni! :D Hauska!

Mutta! Näin jälkeenpäin olisi ehkä ollut fiksumpaa, etten olisi paljastanutkaan tablettia heti, vaan vasta ruokailun/jälkiruuan jälkeen. Mieheni oletettavasti ei olisi huomannut tablettia, jos ruokalautanen olisi ollut valmiina paikalla. Ruuan jälkeen olisi ehkä ollut myös paremmin aikaa piirtää. Toisaalta, piirtäminen alussa asetti kivan kutkuttavan tunnelman. Noh, molempi parempi, ja ensikerralla toisin, ihan vaan kokeilun vuoksi! ;)  Ja ehdottomasti tämä tulee käyttöön myös ystävien kesken.Lämmittää aina niin kovasti kun huomaan jonkun liittyneen lukijaksi. Katja! Tervetuloa! :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :)

♡ Vilhelmiina


4 kommenttia:

 1. Moi!
  Uskomattoman idearikasta, mutta näinhän ne jalostuu. Sitäpaitsi lastenleikeistä tulee hyviä juttuja :)

  Hauskaahan oli varmasti sulla, kun pääsit kattelee avomiehes taiteellisuuksia. Itse tosin oisin vielä huonompi, mutta se nyt ei ollutkaan onneksi se pääasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Maria!

   Kiitos paljon! :) Näinpä, ideat poikii uusia ideoita! :) Lasten spontaania, värikästä ja touhukasta maailmaa pitäis enemmän tuodakin tähän meiän aikuisten arkee. Varmasti päivät olisivat iloisempia ja onnellisempia, kun omais sen lapsen tavan suhtautua asioihin ja ylipäätä elämään. :)

   Hauskaa oli kyllä! :D Ja ihan itsensäkin kanssa oli nauramista :) Eikä lopputulos ollut meilläkään pääasia, vaan yhteinen hauska juttu. Kynät käteen siis! :) ♡

   Poista
 2. Ärsyttää, kun pistin puhelimellani eilen tänne kommenttia, mutta eipä se kaiken kirjoittamisen jälkeen suostunut sitä edes lähettämään :(

  Aivan järjettömästi olet nähnyt taas vaivaa! :D Melkoisia ideoita, ei voi kuin ihailla paneutumistasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Suvi!

   Tietotekniikka osaa ottaa välillä niin hermoon! Mutta ihanaa kun tulit uudemman kerran kirjoittelemaan. ♡

   Oikeastaan noihin kaikkiin meni yllättävän vähän aikaa. PopUp:it voi näyttää aikaavieviltä, mutta niitä tekiessä yllättyy nopeuteen ja helppouteen. :) Tabletti idea on nopea ottaa käyttöön, kunhan vain on palanen paperia ja kynä. Ei tarvii sen ihmeempiä krumeluuksia ympärille. Ja takuuvarma hauska hetki :)

   Ihanaa viikkoa sinulle :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡