23 helmikuuta 2013

Aina ei mene niinkuin Serranossa, mutta Lemmenlomaan pitäisi pyrkiä!




Ajattelin yllättää avomieheni eilen leffaillan lomassa valkosipuli-serranokinkkuleivillä. Olimme kesällä mieheni sukulaisilla kylässä, jossa tarjoiltiin patonkia serranokinkulla ja Cantaloupemelonisiivuilla. Mieleeni jäin herkkumuisto ja miehenikin kehui kovasti tarjoilua. Yhdistin tämän tietenkin omaan huippumaku hetkeeni.

Alkuillasta puuhastelin leipien parissa ja asettelin ne oikein kutsuvaksi vadille. Iloisena huutelin miestä syömään, koska olin pitänyt salassa mitä puuhailen. Mies alkoi maistelemaan, kunnes hetken päästä otti kinkun leivältä ja laittoi lautaselle. "Söisin kyllä mielummin ihan leikkelettä". "Söisit siis mielummin mitä!!!!?" Serranot jäi lautaselle ja mietin seuraavan kerran vielä hetken, ennen kuin päätän hetken mielijohteesta hienostella. ;D

Saatoin hieman huijata rakastani tuon leffan suhteen. Ehdotin hänelle komediaa, jossa oli aivan huippu näyttelijät Tommy Lee Jones ja Meryl Streep. Leffa oli siis - Lemmenlomalla. Elokuva kertoi pariskunnasta, jotka olivat olleet yhdessä 30 vuotta, ja joiden avioliitto oli luisunut erillisiin makuhuoneisiin sekä toistuviin rutiineihin. Itse tykkäsin elokuvasta todella paljon ja voisin katsoa sen vaikka heti perään uudelleen. Mieheni koki elokuvan katsottavaksi ja hauskaksi. Tarina oli hyvä muistutus siitä kuinka tärkeää parisuhteessa on keskustelu ja kuinka pienistä toisen ohituksista voi suhde alkaa pikku hiljaa hiipumaan, kun kumpikaan ei koe tulevansa huomioiduksi. Elokuvassa pariskunta suuntaa parisuhdeterapiaan viikoksi intensiivikurssille. Itse koin, että elokuva oli tavallaan pieni terapia pläjäys omaankin suhteeseen. Tarina sai arvostamaan omaa suhdetta ja muistutti huomioimaan. Ennen kaikkea elokuva oli äärettömän viihdyttävä, hauska ja lopussa onnistuin hieman tirauttamaankin (se kyllä tapahtuu lähes jokaisessa leffassa). Elokuvan tekivät kyllä näyttelijöiden upeat roolisuoritukset, tarina tuntui todella aidolta ja oli hyvin istuva suomalaiseen jurouteen. Suosittelen kovasti  elokuvaa! ♡   



Valkosipuli-serranokinkkuleivät

1 maalaispatonki / tai muuta leipää
2 valkosipulinkynttä
n. 0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
+ serranokinkkua

Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne oliiviöljyyn. Ripaus suolaa lisäksi. Anna maustua hetki. Viipaloi leipä ja laittele uunipellille. Aseta uuni 225 asteeseen. Voitele valkosipuliöljy leipien päälle. Paista uunin ylätasolla pari minuuttia.

Patongeille ainakin ostamani serranokinkut olivat suuria, joten puolitin leikkeleet. Kinkut leipien päälle ja herkuttelemaan! :)



Sydämellisesti tervetuloa Katja lukijaksi! :) 

Mukavaa lauantaita! ♡ itse pääsen viettämään tyttöjen iltaa, whuup! Ihanaa

♡ Vilhelmiina

12 kommenttia:

  1. Ah-haa, miehet osaavat olla joskus niin hassuja! :-)) Seuraavalla kerralla sitten niitä leikkeleitä ;-)

    En ole tuota leffaa nähnytkään, mutta Meryl Streep on aina kuulunut suosikkeihin ja hänet yhdistettynä Tommy Lee Jonesiin kuulostaa NIIN mielenkiintoiselta yhdistelmältä että pakko joskus nähdä tuo!

    Toivottavasti oli hauska tyttöjen ilta!

    Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo!! Miehen reaktio oli siinä hetkessä niin aito ja alakuloinen, että leikkelettä meillä tästä lähin vaan. :D Mutta hyvät naurut saa tästä vielä hetken!

      Mä kanssa rakastan Meryliä ja se saa tarinan aina tuntumaan niin aidolta. Suosittelen kyllä elokuvaa paljon! Se alkaa heti hauskoilla koukuilla eikä kuuluta olevansa parisuhde-elokuva niin ainakin meillä mies jaksoi katsoa. :) Plus noihin rooleihin on jotenkin äärettömän helppo samaistua! :D

      Ihanaa sunnuntaita teille! ♡ ps. tyttöjen ilta teki hyvää +lisän meikkipussiin! ;D

      Poista
  2. Liityin lukijaksi. :)blogisi vaikutti mukavalta ja kolahti minuun. Itse olen joskus syönyt chorizo makkaraa, jos kirjotin oikein. :D ite tykkäsin siitä, vähä oli kyllä erilaisen makuista ja suolasta. :D mutnii, kaikestahan ei voi tykätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tervetuloa!! :) Juu se on tulista ja hyvää makkaraa! :) Meillä oli niin väärinymmärrys tässä omassa makkara jutussa, että se oli hauskaa :D Ihanaa iltaa! :) ♡

      Poista
  3. Minä myös liityin lukijaksesi herkulliseen blogiisi, olisin jatkossa todella iloinen jos voisit lisätä noiden herkkujesi ohjeet? :) jookos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Tuisku! :) Juu ehdottomasti tästä lähdin lisäilen (+ plus tähänkin), jotenkaan en tullut edes ajatelleeksi, nyt vasta huomasin, että kyllä sehän puuttuu! :D tarkastan muutkin! Kiitos kun viestit! :) ♡

      Poista
  4. Mukavaa viikon alkua sinulle! :) Itse olen hullu espanja fani ja kerran kihlattuni kans käytiin syömässä Torerossa jossa on espanjalaista ruokaa, oli kyllä hyvää ^^

    Lisäksi sinulle on haaste blogissani. :) Olisin todella kiitollinen jos ottaisit sen vastaan!
    http://1romantic-dreams.blogspot.fi/2013/02/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teille kanssa ihanaa viikkoa! :) Itse en ole koskaan Espanjaan päässyt, mutta espanjaa kielenä rakastan ja ois ihana oppia sitä lisää!

      Juu kävinkin jo kurkkaamassa haastetta, otan vastaan ja alan pohtimaan! Kiitos, hauska haaste!! :)

      Poista
  5. Hihih!! Hömppä- leffat on parhaita :)))

    VastaaPoista
  6. En minäkään ole Espanjassa käynyt. Valitettavasti. Haluaisin niin joku päivä. :) Itse olen yksikseni espanjaa joskus lukenu, mutta on päässyt kyllä unohtumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne niin nopeesti aina unohtuu, pitäis pystyä kieltä käyttämään. :) pitäis itekin aktivoitua opettelemaan :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡