11 helmikuuta 2013

Ideoita ystävänpäivälle

Olen ehkä hieman hömppä, mutta mä niiiiiin RAKASTAN! ystävänpäivää ja siis koko tätä edeltävää viikkoa (kuukautta!). Saa fiilistellä ja ihastella, kun maailma täyttyy kaikista ihanista hempeistä asioista.

Kuten jo aiemmin mainitsin, että meillä ystävänpäivän vietto tänä vuonna jää aika lyhyeen, niin aloin hyvissä ajoin miettimään jotain pientä kivaa illaksi. Pohtiessani mieleeni tuli muutama muukin idea, ja ajattelin jakaa ne tänne. Jos niistä vaikka joku saisi pientäkin inspiraatiota. :)


Ysvänpäivä ideoita:


Alku talvesta tuli pyöriteltyä jo lapsuudesta tuttuja kukkasia kreppipaperista. Kokeilin tätä samaa ideaa nyt tikkarin ympärille. Kreppipaperia on käytetty näissä kukkasissa tikkarin kepin ympärillä ja tikkarin pään hentoon peittämiseen. Kukan terälehdet ja pieni lehti varressa on tehty papereista. Tikkarikukat ovat helppo ja nopea toteuttaa, ja kiva antaa ylläreiksi. (näitä omat ystäväni tänä vuonna ystävänpäivänä siis saavat ;)
 
  • Kuvaushetki. Ottakaa kamera ja kuvatkaa toisianne. Kokeilkaa myös yhteiskuvia ja hyödyntäkää kameran itselaukaisutoimintoa. Kuvia voi ottaa kotosalla, tai miksei lähteä vaikka ulos kuvaamaan. Kuvat ovat ihana muisto yhteisestä illasta ja myöhemmin kuvista voi teettää otoksia kehyksiin.
  • Haaveillaan! Alkakaa suunnitella jotain uutta juttua yhdessä. Haaveilkaa, ideoikaa ja maistelkaa tätä uutta ihanaa juttua. Illan voi käyttää suunnitteluun ja tiedä kuinka pitkällä asia on kun sille antaa kaiken energiansa. 
  • Muistellaan. Millainen päivä ja hetki oli kun tapasitte ensimmäistä kertaa. Mitä muistuu mieleen siitä hetkestä kummallekin? Entä ensimmäisiä kuukausia, miltä ne tuntuivat? mitä jäi vahvimpina niistä hetkistä mieleen? Mitä niiltä ajoilta kaipaa? ja mikä on ihanammin nyt? Yhdessä alkuaikojen muistelu tuo sitä ihanaa jännityskihelmöintiä takaisin. Toimii!   
  • Hotelliyö. Lähtekää viettämään ystävänpäivän iltaa/yötä hotelliin. Mukaan voi napata pullon shampanjaa, suklaata, mitä vain ihanaa. Jos hotelli idea ei istu kukkaroon, niin luokaa ihana hotellimainen tunnelma kotiin. ;) 
  • Leffailta. Katsokaa joku superromanttinen elokuva!
  • Eläviinkuviin. Menkää elokuviin tai katsomaan joku näytelmä.
  • Peli-ilta: lautapelejä! tai miksei suuntaus lähinpään keilahalliin pitämään hauskaa. Näin talvella voisi kaivaa vaikka luistimet kaapista ja lähteä rusettiluistelemaan, ihan kaksin. ;)
  • Ulkoilua. Tehkää lumienkeleitä tai kynttilälyhty – kuumaa juotavaa seuraksi niin ulkoiludeitit on valmiit.



Tehkää ystävänpäiväkortit toisillenne! Miehet eivät tästä ideasta varmasti ensimmäisenä hihkuen innostu, mutta esivalmisteluilla voi saada käänteen aikaan. Valmiit korttipohjat, runo/lause vaihtoehtoja, erilaisia papereita ja muita askartelutarvikkeita. Tosin miehiä ajatellen, varmasti mitä simppelimpänä jutun pitää, sitä varmempi on sen onnistuminen. Suklaasydännuoli -kortti on esimerkiksi nopea tehdä. Leikkaa paperista nuolelle varsi ja muutama suikale suliksi. Liimaa nuolenvarteen paperisulat kiinni ja sitten kiinnitä kokonaisuudessaan pohjapaperille. Kruunaa kortti suklaasydämellä, ja näin nuolikin on kokonainen. Plus aika herkku. ;)

  • Kahden paikan treffit. Käykää kahdessa paikassa. Kumpikin teistä päättää yhden. Onko se puisto, kirjasto, vai taidemuseo? Sinä päätät, mitä haluat kokea rakkaasi kanssa. Ja avoimin mielin toinen seuraa paikkaan jonne rakas haluaa viedä.  
  • Keikalle. Onko lähelläsi yhtään standup esitystä tai keikkaa? Menkää pitämään hauskaa yhdessä!
  • Shoppailuhetki. Menkää alusvaateostoksille yhdessä! ;)  
  • Hypätkää sänkyyn. Halailkaa ja nauttikaa hellyydestä.
  • Yhdille. Arki-iltanakin voi käydä yksillä (kahvi/kaakao tai napakampaa) paikassa jossa ette vielä ole käyneet, tai miksei tutussakin! :)
  • Käykää urheilemassa yhdessä. Ottakaa mittaa toisistanne, tai kokeilkaa jotain ihan uutta kummallekin!
  • Totuutta ja Tehtävä - Pelatkaa nuoruudesta tuttua peliä.
  • Vaihda tietokoneen työpöydäntaustakuvaksi yhteinen kuvanne, tai joku ihana ystävänpäivä viesti!



Ystävänpäivän vietossa parasta on yhdessäolo, ei niinkään se mitä tekee, vaan kenen kanssa. Joskus on hauskaa kokeilla jotain uutta, mutta jos elämä on hektistä jo muutenkin, niin silloin pelkkä rauhoittuminen ja illan varaaminen yhteiselle olemiselle on parasta. ♡

Pirtsakkaa tiistaita! Onkos Sinulla jotain suunnitelmia ystävänpäivälle? Voi kyllä olla, että meillä vaan päikkyillään ;D



♡ Vilhelmiina

6 kommenttia:

  1. No vaitoehtoja näemmä löytyy! :)
    Ruokaideoita myös esim. täältä:
    http://fragrantvanillacake.blogspot.fi/2013/02/raw-raspberry-rose-cream-truffles.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten suloisia herkkuja!! Kiitos ihana vinkistä!! :) ♡

      Poista
  2. Täällä yksi sinkkutyttö joka ihastunut blogiisi! Hauskoja ideoita oot keksiny ystävänpäivälle! Tuo valokuvaus olisi hauska tehdä ystävänkin kanssa :) yhden idea otan ainakin tästä käyttöön - vien ystävälleni kukkia ystävänpäivänä, niitä ei koskaan saa liikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei sinkkutyttö! :) Kiva kun olet löytänyt tänne ja ihana kun jätit viestin! :) Monihan noista on helppo toteuttaa ystävän kanssa. Tarkoitukseni oli vaan heitellä ideoita. :) Ja ihanaa, nainen ei todellakaan koskaan voi saada liian usein kukkia! :) Muutama vuosi sitten rakas ystäväni toi kimpun kukkia ja ihanan heliumpallon jossa oli "I love you". Sellaiset muistamiset säilyvät mielessä aina. ♡Ystävät ovat parhautta! ♡

      Poista
  3. Tosi kivoja ideoita, seuraavaa ystävänpäivää odotellessa. :) Kihlattuni oli ystävänpäivänä tehny meille illallista. Oli todella ikimuistoinen ilta. Kukaan ei ole ikinä nähnyt vaivaa niin paljoa, senki tähden se illallinen kosketti minua niin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihana mies! :) Juu ystävänpäivät on niin ihania, ja silloin saa luvan kanssa hemmotella toista, se on vaan jotenkin niin erityinen ilta. :) ♡

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡