22 maaliskuuta 2013

Taulu joka laittaa liikkumaan


Keväisin iskee aina uudistumisen tarve ja liikuntaan kuin syömiseenkin alkaa kiinnittämään enemmän huomiota. Tarvitsin itselleni ja meille yhteisesti konkreettisesti jotain, joka kannustaisi liikkumaan. Olemme huonoja liikkumaan yhdessä ja sohva kutsuu muutoinkin liian herkästi. Olemme kuitenkin jo pitkään puhuneet yhdessä liikkumisesta ja mahdollisen harrastuksen löytämisestä. Tämä ajatus ei kuitenkaan ole tuottanut sen isompaa tulosta, joten halusin senkin takia luoda jotain jonne saamme tämän yhteisen liikkumisen näkyville, muistuttamaan!

Eilen piipahdin tiimariin ja kuinka iloisesti yllätyinkään, kun siellä oli KAIKKI kehykset: ota kolme - maksa 5 euroa. Siis ihan tajuton tarjous! Inspiroidun niin, että nappasin isoimman kehyksen ja päätin sen muuntuvan meidän liikuntatauluksi.
Tarvitset:
* Taulunkehykset - lasilla
* Valkotaulukynän tai non-permanent tussin
* Tapetin/Pahvin/Paperinpalan 

Ensin mallailin taulun lasipinnalle kuukausitaulukkoa, mittanauhaa apuna käyttäen. Piirsin taulukon valkotaulukynällä, koska se lähti niin helposti lasipinnalta pois. Jos haluaa heti siistiä jälkeä, niin kannattaa käyttää non-permanent tussia, koska se sottaa huomattavasti vähemmän. Itselläni ei kuitenkaan ollut tarpeeksi paksua vesiliukoista tussia, joten tein taulukon valkotaulukynällä.

Sitten vaan taulukolle otsikko ja päivämäärät oikeisiin ruutuihin.

Taulukon vasemmalla puolelle kirjasin vuoroviikoin Minun - Sinun viikkosi, jolloin toisella on tehtävänä kehitellä yhteistä liikunnallista tekemistä. Ainakin yhtenä kertana viikossa siis liikutaan yhdessä. Näin myös pääsemme vai joudumme? Kokeilemaan toiselle mieluisia lajeja ja mielenkiinnonkohteita. Jaiks! :D

Taulukon oikealle reunalle vedin viivat, jonne voi merkata viikon kokonaisliikkumisen määrät. Näin pysyy myös kärryllä kuinka paljon todellisuudessa viikossa sitä liikettä tulee.

(Taulukon liikkumiset ovat kokeiluja ja hahmotelmia...ei ennakkoon huhtikuulle liikuttuja tunteja ;)Tämän askartelun hankalin juttu oli päättää minkä taustan jättäisin taululle. Onneksi päätöstä on helppo vaihtaa! :)

Ihanaa viikonlopun alkua!!


♡ Vilhelmiina

6 kommenttia:

 1. Tuo on kiva idea :-) Meillä mies fillaroi joka viikonpäivä töihin ja takaisin, 1 tunti/suunta = 2 tuntia fillarointia. No hyvä että se toinen puolisko saa edes (hyöty)liikuntaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh! Todella tehokas mies sulla!! Onneks meillä menee autolla, muuten mulla menis kaikki illat vaan jumpatessa kilpailuviettini kanssa. ;D Mulle toi taulu lähinnä on tsemppaukseks, koska mies liikkuu harrastuksien kautta. Jotenkaan en vaan saa itteäni nyt niskaotteella otettua, tarvii kilpailuasetelma saada jotta mä aktivoidun! :D Ihanaa lauantaita! ♡

   Poista
 2. Motivoiva idea :) Tuossa ainakin minun kilpailuviettini heräisi ;)) hihi!

  AAAH, tuli mieleen. Sisustustarrat..en ole vielä nähnyt kuviaaa.....! Haluuu!! :)))

  Ihanaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pakko saada juurikin tuo kilpailuvietti herätettyä, koska nyt ei oikein liikunnanilo tunnu iskevän muuten. Laiskottaa! :D

   Mäkin haluuun!! :) Sisustustarrat on vielä odottamassa, kun meinaan laittaa tuon isomman lasille kehyksiin. Siis jos saan sen kohtuu hinnalla, ja pitäis ens viikolla tulla selvyyttä siihen. Mua niin ahdistaa kun en saa laittua valmiiks, vaan joudun törmään ihanaan tarra-arkkiin lattialla. Tylsää!! Haluun seinää koristaan! Ja tietty näyttää miten ihana, suloinen, hieno, upea ja vau se on!! :D I love it already!! ♡

   Ihanaa lauantaita! ♡

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Maanantaista alkaen kokeillaan käytännössä, jaiks! :D

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡