24 joulukuuta 2012

Mistelinoksa
Kyselin monesta kukkakaupasta, mutta vasta tänään joulukukkaa hakiessa löysin tuon etsimäni mistelinoksan! :D Tämä ei ehkä ole ihan Suomen perinnejuttuja, mutta minusta jotenkin herttainen idea. Ripustin mistelinoksan meille kotiin työhuoneen ovenpieleen. Ajattelin ensiksi, että laittaisin sen eteiseen ja kun ystäviämme tulisivat käymään joulun jälkeen eivät he voisi välttyä tältä oksalta ja sen kutsulta. ;) Työhuone on ehkä hieman sivummassa ja sinne se sitten lopuksi istui paremmin. :)

Mistelinoksan tarinaa:
"Mistelinoksan alla suutelemisen perinne on alkuisin muinaisilta druideilta. Mistelillä uskottiin olevan tiettyjä maagisia ominaisuuksia, koska se oli pyhä kasvi ja hedelmällisyyden symboli.
On epäselvää, miksi suuteleminen yhdistetään mistelinoksaan. Mutta koska misteli oli hedelmällisyyden symboli, on järkeenkäypää, että kun se yhdistettiin suutelemiseen, se viittasi pikemminkin seksuaaliseen kuin platoniseen suudelmaan. Perinteen sanotaan olevan peräisin kelttiläisten juhannusaaton remujuhlista, jolloin misteleitä poimittiin. Tuon juhlan aikana miehet suutelivat toisiaan homoseksuaalisuutensa ilmauksena. Tapa laajeni myöhemmin koskemaan sekä miehiä että naisia.
Joidenkin historiantutkijoiden mielestä mistelinoksan alla suuteleminen on jäänne roomalaisten saturnalia-juhliin liittyvästä temppeliprostituutiosta ja seksuaalisista orgioista.
Nykyään antaa mistelinoksa ihmisille tekosyyn ilmaista kiintymystä jotain toista kohtaan. Ilman sitä he eivät ehkä rohkenisi ilmaista sellaisia tunteita hylätyksi tulemisen pelossaan. He saavat tietää tällä tavoin nopeasti, ovatko tunteet molemminpuoliset." Kappale otettu täältä.


 

 Rakkauden Täyteiset Joulun Toivotukset Kaikille!!  ♡♡ Vilhelmiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡