22 joulukuuta 2012

Kynttilöiden leiskuntaa

Ihanaa kun on vapaata ja vaikka joulukiireet yrittää lannistaa, on ihana saada aikaa myös itselle, sekä parisuhteelle. Eilen päätin vihdoista viimein saada aikaiseksi kauan haaveilemani "kynttilämeren". Haaveet olivat suoraan elokuvista, mutta todellisuus ei ihan lyönyt upeita kynttilöiden täyttämiä huoneita näyttävyydellään. Tunnelma sen sijaan oli Wau! Ihana! Upea! Lämmin! Huumaava! millä kaikilla tavoin voisinkaan kuvailla :D

Kauan oon tosiaan tästä haaveillut ja ajatellut, että mikä vaiva! Mutta täytyy sanoa, ettei ollut kyllä yhtään niin aikaa vievää kun odotin. Suurin aika meni kynttilöiden asetteluun, mutta jos kotona on valmiina kynttiläasetelmia, niin tunnelma on luotu minuuteissa. Itse asettelin kummallekin yöpöydälle kynttilöitä metallivadeille, ja sängyn vastapäätä olevalle lipastolle laitoin vielä yhden metallivadin, jolle asettelin myös kynttilät. En kylläkään tiedä onko tämä kaikki paloturvallisuuden normit täyttävä idea, mutta kun ottaa materiaalit ja etäisyydet huomioon, niin ei tarvitse kesken alkaa puhaltamaan merta sammuksiin. ;)

Ja toimi miehellekin! Oli aivan innoissaan kun näki huoneen ja pääsi kynttilöiden sekaan :D siis siitä tunnelmasta innoissaan! ;) Tällainen niin täytyy tehdä ainakin kerran vuodessa, tai kaks ja miksei vaikka enemmänkin! Jotenkin kyllä sopi tähän talviaikaan niin täydellisesti, ja ihana vastapaino tuolle ulkona jylläävälle viimalle.


P.S. tämä on myös oiva tapa osoittaa rakkaalle, etteivät ne haalitut kynttilät ole aivan turhia ;)


Ihanan lämmintä ja rakkaudentäyteistä joulunaikaa!! :)

♡ Vilhelmiina
        

4 kommenttia:

 1. Oi miten kaunista ja taas kerran aivan loistava idea! ♡ Jos ei mies olisi romanttinen, niin tämä on kyllä hyvä ajatus, kuinka nainen voi sitä kaivattua romantiikkaa parisuhteeseen tuoda ja piristystä toki muutenkin :D

  Sisustuksellisesta näkökulmasta täytyy sanoa myös, että todella kauniisti pedattu sänky ja aseteltu tyynyt :)

  Oikein ihanaa joulua Sinulle ja Teille ♡ Suvisvillasta

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Hieman on vielä synkänpuoleinen tuo sängyn petaus, itse kaipaisin jotain valoisampaa ilmettä :)

  Tämä toi kyllä uuden ripauksen romantiikkaa perus koti-iltaan, kannustan kokeilemaan ;) Tietenkin olisi ihana joskus itse astua kynttilöillä täytettyyn huoneeseen. Mutta mikäs olisi parempi tapa antaa vinkkejä parisuhteessa rakkaalle kuin tehdä itse edellä :)

  Ihanaa joulua teille myös Suvisvillaan :)

  VastaaPoista
 3. Nuo kynttilämeret ovat nättejä, mutta etenkin lämpökynttilöiden kanssa pitää kyllä olla tosi tarkkana, etteivät ne ole liian lähekkäin. Lämpökynttilät kuumenevat tosi kuumiksi, ja jos niiden liekit pääsevät yhtymään, niin siitä tulee semmoinen lieska, ettei sitä sammuta sitten millään. Monilla paloasemilla on kerran vuodessa avoimien ovien päivä, ja siellä saattaa päästä näkemään liian lähekkäin asetettujen kynttilöiden vaarat ihan käytännössä.

  Itse olen ajatellut alkaa käyttää tunnelman luomisessa entistä enemmän "joulu"valoja. Eiväthän ne yhtä tunnelmallisia ole kuin elävä tuli, mutta nuo kynttiläjutut ovat alkaneet vähän hirvittää.

  -Venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyvästä huomiosta! :) Mietin tätä puolta kanssa kun suunnittelin kynttilöiden laittamista ja samoin tänne postatessa. Tiedän ettei idea ole ehkä kaikista turvallisin, varsinkaan silloin jos kynttilät palavat kauan. Ensi kerralla varmasti laitan kynttilöiden väliin tilaa, tai asettelen muuten erilailla. Kynttilänjaloilla esimerkiksi saisi näyttävyyttä, mutta turvaa samalla. :) Täytyy kuitenkin pienenä heittona vitsailla, että jos keskivertosuomalainen hekuma jonkun tutkimuksen mukaan kesti 12 min, ei onneksi suurta kynttilöiden kulumista saa aikaan ;D Mutta ehdottomasti tässäkin asiassa on parempi olla liian tarkka kuin retuperällä! :) ♡

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡