09 joulukuuta 2012

Pysäytys kiireen keskellä

Välillä on päiviä ettei yksinkertaisesti oikein mikään mene putkeen, ja maailmassa kaikki ärsyttää. Pahimmillaan tän tunteen vie mukanaan kotiin ja tartuttaa. Itselläni ainakin on huonona tapana imeä negatiivinen energia heti itseeni, tai siihen tunteeseen ehkä menee liikaa sisälle. Varsinkin silloin kun on kiire ja paljon menoja, ja tuntuu ettei aika riitä kaikkeen.

Viikon alussa rakas huomautti muutamaan otteeseen, että tulen kotiin kuin pyörremyrsky. Keskustelimme asiasta ja tein havainnon, että olen todella ollut huonolla tuulella useammin. Meillä on aina ollut tapana kotiin tullessa pussata ja halata, samoin kun toinen lähtee jonnekin. Tähänkin oli hänen mielestä tullut muutosta. En tiedä kuinka ajatuksissani olen kotiin tullut, mutta ainakin mieheni on huomannut eron.

Tästä asiasta huomioituneena päätin aloittaa uudenlaisen kotiin tulon. Jollakin tavalla olen aina tykännyt mielikuvaharjoitteista, tai ehkä ne vaan sopii haaveilija luonteeseen. Mutta, olen nyt muutaman päivän ajan toteuttanut sellaista, että kun astun kotipihaan niin matkan ulko-ovelle ajattelen jotain ihanaa muistoa, ajatusta tai fiiliksen mukaan tuhmempaakin miehestäni. Jos ajatukset ovat harhailleet niin pysähdyn ovelle ennen sen avaamista vielä uudelleen ottamaan hyvästä ajatuksesta kiinni ja maistelen sitä hetken. Parin päivän kokemuksen jälkeen voin kyllä sanoa, että on ollut positiivisempi olo tulla kotiin, ja myös mies on huomannut eron. Kun saa siitä hyvästä tunteesta kiinni, niin toisen näkeminen on ihaninta sillä hetkellä. ♡

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille ja uusille lukijoille sydämellisesti tervetuloa mukaan!!  ♡

♡ Vilhelmiina

2 kommenttia:

 1. Tuo itsensä psyykkaus toimii kyllä useissa tilanteissa. Olen itsekin huomannut, että fiilikseen tarvii vaan päästä. Itseään voi kyllä laiminlyödä kiireen takia ja olla vihainen, mutta ei toiseen (oli sitten kaveri tai puoliso...). Ilmeisesti olen vain laiska, koska aina en näin tee ja virittäydy hyvään fiilikseen, vaikka se saattaisi pelastaa illan ja välttyisin turhalta "riidalta."
  Kiva vaan, että annoit tosielämästäsi konkreettisen esimerkin tästä :) Positiivinen asia ja vinkki, kiitos siitä. Työelämässähän käytän tätä tilannetta jatkuvasti, miksei sitten henkkohtaisestikin.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta tuo, että työelämässä tätä itsensä oikeanlaista psyykkausta käyttää monissa tilanteissa. Ehkä suurin ero näissä tilanteissa verrattuna parisuhteeseen on se, että parisuhteessa toinen on niin läheinen, niin hänelle on helppoa näyttää ne huonotkin fiilikset. Ja kun toinen on niin lähellä, ei ole tarvetta psyykata itseään tuntemaan toisin. Enkä tietenkään ajattele, ettei rakkaalle saisi näyttää näitä huonoja päiviään, mutta kun ne alkavat alituiseen vaikuttaa parisuhteeseen on hyvä pysähtyä miettimään. Itse olin niin kiitollinen kun mies pysäytti ajattelemaan. Ongelma kun ei ollut parisuhteessa vaan muualla elämässä, miksi antaa sen vaikuttaa siihen mikä on hyvää. Tärkeintä kai olisi aina oppia nauttimaan siitä mistä voi, ja murehtia vähemmän. :) Kiitos ihanan pohtivasta kommentistasi <3 Ja lämmintä viikkoa sinulle!! <3 Nyt syöksyn salsa-deiteille...ps. siitä postaus myöhemmin tänään!! ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡